Life Coachin vinkit
tavoitteiden asettelu:

Don't Call It a Dream Call It a Plan

Mikä on sinun ensimmäinen askeleesi?

Kun olet määritellyt mitä tarkoittaa sinun unelmien elämä, on aika lähteä jalostamaan unelmaa tavoitteeksi.

Mikäli unelmat ovat vielä määrittämättä, hyppää edelliseen Life Coach blogi kirjoitukseen:

(kts. Blogi: https://dreamcoaching.fi/life-coachin-vinkit-unelmien-elaman-rakentamiseen/ )

 

”Ja he elivät onnellisena elämänsä loppuun saakka?”

Elämään kuuluu valo ja varjo. Tämä on hyvä tietää ja tiedostaa, kuten aiemmassa blogitekstissä kirjoitin. Ja miksi näitä itsestäänselvyyksiä nostatan? Koska matkalla kohti unelmia nämä asiat entisestään korostuvat. Luomme mielikuvia ja odotuksia siitä mitä on olla tavoitteessa ja miltä se unelmien elämä mahdollisesti näyttää.

Antti Holma sanoi Radio broadcastissa mielestäni hyvin kuvaavasti jotakuinkin näin: ”juuri kun luulet että elämä on ihanaa ja tasaista ja kaikki on hyvin, niin tulee puhelu että koko suku on ajanut ojaan tai jotain muuta kamalaa.” Useinhan näin käy että asiat eivät menneet niin kuin Strömssössä ja elämästä tulikin matkanvarrella elämänmakuista elämää. Päästessäsi maaliin: olet kestänyt kaikkia haasteita sen takia, että saisit elämäsi näyttämään siltä mitä olet aina toivonut. Saat sen, minkä eteen olet laittanut kaiken peliin – se on yksi hienoimpia fiiliksiä mitä voi olla. Tunne on yleensä moninkertaisesti sen kaiken arvoista, jos alun perin olit itsellesi rehellinen sen suhteen, mitä halusit eli mikä oli sinulle sitä unelmaa.

Unelmasta jalostetaan tavoite: Palastele tavoite motivoiviin ja saavutettaviin osiin

Elämän ei ole tarkoituskaan olla tasaista ja helppoa. Tie moneen tavoitteeseen vastaa Taru Sormusten Herrasta Mordorin ylitystä, joten monella reissu jää puolitiehen tai tekemättä. Tämän vuoksi pidän erittäin tärkeänä, kun tavoitteita asetetaan, niin mietitään mitä todella halutaan. Mietitään niin monelta kantilta kuin pystytään, että mitä tavoite todella vaatii. Mietitään itselle tämän jälkeen realistinen ja mahdollinen tavoite välitavoitteineen. Omaa päätavoitetta ei tarvitse eikä pidä hylätä, mutta jos haluaa olla maailman kuulu rokkistara niin pitäisikö ensin ostaa kitara, ottaa soittotunteja ja säännöllisesti harjoitella – ymmärrätkö mitä tarkoitan? Yksi askel kerrallaan palastellaan tavoite mahdollisiin, motivoiviin ja saavutettaviin osiin. Ja miksi haluan että asiat mietitään perinpohjaisesti ja realistisesti: jotta haasteisiin pystyttäisiin paremmin varautua ja tavoitteisiin todennäköisemmin päästään.

Lapsista mallia: Kun pyllähdetään kumoon niin ei se haittaa. Uudestaan ylös vain ja matka jatkuu! Ja sekin on ihan ok että välillä hetken istuu persiillään ja huilaa 😉

Tehtävä:

Määritä itsellesi tavoite.

Minkä vuoksi kyseinen tavoite on sinulle tärkeä?

Mihin mennessä olet tavoitteessa?

Mitä tarvitsen päästäkseni tavoitteeseen? Mistä joudun luopua / mitä korvata?

"When you have a dream that you can't let go of,
trust your instincts and pursue it.

But remember: Real dreams take work,
They take patience, and sometimes they require you to dig down very deep.
Be sure you're willing to do that."

-Harvey Mackay-

Personal training_dreamcoaching

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.