“En edes tajunnut, miten jumissa olin, kun aloitettiin Fustra. Yläselässä ei kiertänyt veri, hartiat olivat korvissa, koko asento etukumara. Kuukausien aikana asennon muutos oli selkeä: selkä suoristui, vatsa vetäytyi sisään, pää asettui oikealle paikalleen. Nyt vuosien kuluttua näkee, miten kova työ tehtiin alussa, että asento löytyi ja oikeat lihakset herätettiin käyttöön. Leena oli aina valmis muokkaamaan treeniä sen mukaan, mikä tänään onnistuu niin ettei aiheuteta lisää jumitusta. Ei tehty liikaa, ei myöskään liian vähän. Välillä on tullut takapakkia, mutta perusta hyvälle asennolle on jo rakennettu – välillä tarvitaan vain vähän muistutusta. Silloin on valtavasti hyötyä siitä, että Leena tietää mikä tämän kropan asento on parhaimmillaan. Ja ennen kaikkea: miten hyvä asento saadaan takaisin.

Treeneissä olen saanut koko kropan yleisesti parempaan kuntoon. Lisäksi olen oppinut kuuntelemaan kehoa paremmin: milloin jännittyy oikea lihas, milloin on vääränlaista jännitystä (harjoittelu jatkuu kyllä edelleen) ja missä tuntuu jumeja. Plussana on tullut se, että syvien vatsalihasten harjoittaminen on vetänyt vatsan sisään, ilman että olen laihtunut.

Suosittelen Leenan valmennusta kaikille, joilla on hankaluuksia kropan asennon kanssa ja siitä johtuvia ongelmia (niska jumissa, alaselkä kipeä, polvikipua jne).”

Laura 39,
Kustannustoimittaja