ValmentajaSI

Valmentajasi

 • Lisensoitu EHFA/SAFE Personal trainer
 • Lisensoitu FUSTRA Personal trainer (Fustra 1. ja 2. taso sekä Pienryhmät)
 • Stressinhallintavalmentaja | Mind Coach®️ certified trainer
 • LCAF Life Coach®
 • First Beat hyvinvointimittausanalysoija
 • Psykologian perusopinnot 25 op. Jyväskylän avoin yliopisto
 • Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti
 • Työnohjauksen opiskelija, valmistuminen v. 2023
 • Yli 10 000 yksilövalmennuksen kokemus, vuodesta 2012
 • Yli 15 vuoden työhistoria kuntokeskuksessa
 • Yli 7 vuotta yrittäjänä

Kuva: Seppo Rantanen

Erityisosaamisalueet

mielen valmennus ja lyhytterapia

Tavoitteet, muutosprosessit, voimavarat ja Stressinhallinta. Uni, kuormitus ja kokonaisvaltainen jaksaminen arjessa. Lievät ja keskivaikeat syömishäiriöt.

Kuntosaliharjoittelu

Aloittelijat, pelkotiloja liikkumisen parissa kokeneet, Kiinteytyminen

Ravintovalmennus

Kiinteytys, painonpudotus ja painon ylläpito

Kehon hallinta ja liikkuvuuden lisääminen

Niska-hartiakipujen helpotus, ryhti ja oikea asento

Asiakkaiden palaute:

Millainen valmentaja Leena on?
”Leenalla on huikea, kokonaisvaltainen ja kannustava ote valmentamiseen. Kiinnostus valmennettavan ymmärtämiseen myös ihmisenä on mahtavaa, ja monipuolinen kokemus näkyy kaikessa tekemisessä ja ohjaamisessa. Suosittelen todella, varsinkin kaikille ”haastaville tapauksille”! 🙂
Nainen
45 v.
”Huippu! 🙂 Hämmentävän hyvä ammattitaito, monipuolinen osaaminen. Valmentaa yksilöllisesti ja asiakasta kuunnellen.”
Nainen
29 v.
”Asiallinen, tarkka, ammattitaitoinen, mukava, sopivan tiukka"
Nainen
55 v.
”Voin suositella lämpimästi Leena! ❤ Leena on kannustava ja löytää aina asioista ne positiiviset puolet. Oma ajattelukin muuttui positiiviseen suuntaan hänen kanssaan treenatessa. Ammattitaitoinen ja huipputyyppi !”
Nainen
42 v.
”Leena on todella mukava, ammattitaitoinen, hyvän huumorin omaava ja sopivan vaativa valmentaja. Aitoa välittämistä valmennettavasta. Suosittelen!”
Nainen
36 v.

Leena Nieminen, Valmentaja sekä ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

Olen 35-vuotias, Jyväskylästä kotoisin oleva Personal Trainer ja Life Coach-valmentaja. Harrastuksiini kuuluu kuntosaliharjoittelu, juoksu, BodyCombat-tunnit, pyöräily, YinJooga ja lenkkeily. Rentoudun matkustelulla, mökkeilyllä ja kotoilulla.

 

Kulmakivet valmennuksen taustalla

Harjoittelun kulmakivinä pidän turvallisuutta ja tehokkuutta. Sitä että löydetään jokaiselle mukava tapa liikkua ja koostaa ruokavalio. Löydetään itsestä potentiaali, toiveet ja haaveet – tehdään elämästä omannäköistä. Tarvittaessa päivitetään elämänsuuntaviivoja. Uskalletaan kuunnella itseämme ja löydetään rohkeutta lähteä kohti unelmia, vaikka pelottaisi. Opetellaan nauttimaan elämän pienistä jutuista ja tehdään sitä, mikä tekee meidät onnelliseksi.

Pyrin elämään niin kuin valmennan, vaikka elämä välillä haastaakin. Kaikki elämänkokemukset pyrin kuitenkin ammentamaan opiksi tulevaisuuteen.

Nolla-kunnosta Fitness lavalle

Taustani liikkumisen parissa ei ole ihan se perinteinen liikunnan alan ammattilaisen tausta: Koulun liikunta tunnit olivat ehkä se vähiten oma juttu ja ylipainoa seurasi mukana pitkään. Omat lajini: juoksun ja saliharjoittelun löysin elämäni varrella, noin 20 vuotta sitten. Henkilökohtainen tavoitteeni kisata Fitness kisoissa oli oman elämäni vuoren valloitus. Team SportLifen riveissä, Halosen Matin valmennuksessa kisalavalle noustiin Body Fitneksessä vuonna 2018 ja 2022. Lavalle nouseminen oli oman elämäni yksi isoimpia saavutuksia.

Salaisesta haaveesta totta

Ja minustahan piti tulla eläinlääkäri. Lääkiksen ovet eivät kuitenkaan auennet ja uusi salainen ammattihaaveeni sai tuulta alleen ensimmäisen valmentajani sanojen saattelemana vuonna 2011: Erityiskiitos Ensimmäinen valmentajani Timo Haikarainen, Th-valmennus kannustavista sanoistasi ja uskostasi minuun: ”Oletko Leena ikinä miettinyt että sinusta voisi tulla hyvä Personal Trainer?”. Näin matkani Personal traineriksi ja Life Coach -valmentajaksi alkoi.

 

Apua asiakkaiden ryhtiin ja liikkuvuuteen lisäkoulutuksella

Vuonna 2013 aloin hallinnoimaan PT toimintaa kuntokeskuksessa, tein tuotekehittelyä ja toimin esimiehenä asiakkaiden ohjausten lomassa. Vuonna 2013 kouluttauduin Fustra Personal Traineriksi. Fustra toi ihan oman ulottuvuuden kropan asennon ja liikkeiden tarkkuuden huomiointiin. Syvien lihasten ja kehonhuollon tärkeys nousi omassa ohjauksessa seuraavalle tasolle. Fustrassa jatkokouluttauduin toiselle tasolle sekä ryhmien ohjaukseen.

Kun Personal trainer itse joutuikin Life Coach:attavaksi

Olin alusta lähtien pitänyt tärkeänä kiinnittää huomiota asiakkaan mielen valmennukseen, koska sillä saatiin parhaimpia tuloksia liikkumisen ja ruokavalion suhteen. Halusin lisäkouluttautua, jotta pystyisin auttamaan asiakkaita paremmin. Hyppäsin mukaan LCAF LifeCoach -koulutukseen. Menin hakemaan koulutuksesta työkaluja asiakkaille, mutta työkalujen kokeilun saattelemana jouduin oman elämäni uudelleen myllerryksen pyörteisiin. Lopputuloksena irtisanouduin Kuntokeskuksesta ja hyppäsin tuntemattomaan: lähdin Personal trainerina yrittäjäksi vuonna 2015. Halusin keskittyä omien asiakkaiden valmennuksiin ja toimia yhteistyössä eri yhteistyökumppaneiden kanssa.

Unelmatyö yrittäjänä

Viimeiset kuusi vuotta olen toiminut täysipäiväisenä Yrittäjänä: Personal trainerina, Fustra trainerina ja Life Coachina. Haasteita ja hienoja hetkiä on ollut paljon. Olen saanut kunnian olla monen asiakkaan tavoitteissa ja matkalla mukana. Mikään ei ole palkitsevampaa kuin asiakkaan tyytyväisyys hänen päästessään tavoitteeseensa. Kiitos kaikille asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja ystäville luottamuksesta sekä unelmatyöni mahdollistamisesta. 

Henkistä hyvinvointia ”Mää”-matkoilla

Omaa henkistä hyvinvointia olen hoitanut mm. yksin reppureissaamalla ”Mää-matkoilla” sekä vapaaehtoistöissä maailmalla. Elephant Nature parkissa Thaimaassa kävin pesemässä norsuja ja Etelä-Afrikassa hoitamassa leijonia. Meksikossa maistelin parhaimpia ruokia ikinä, Skotlannissa nautin luonnosta ja vaelsin West Highland wayn 120km. Kambodzassa ihmettelin Angkor Watin muinaista kivikaupunkia ja treenasin Fitness Resortissa autotallisalilla. Yksin matkaaminen antaa loistavan mahdollisuuden pysähtyä itsensä äärelle ja kysyä itseltä: ”Mitä minulle kuuluu ja mihin haluan olla menossa?”

Matkalla maailman ääriin

Viisi vuotta sitten Afrikassa oivalsin, että en voi uskottavasti sanoa valmentavani ihmisiä kohti heidän unelmia ja tavoitteita jos en ole itse toteuttanut suurinta unelmaani: Pitkää reppureissua ja työskentelyä ulkomailla Working Holiday -viisumilla. Tein säästösuunnitelman kohti Australiaa vuonna 2015. Unelman takaraja oli viisumin yläikäraja eli 30 vuotta. Yrittäjäksi lähteminen lykkäsi Australian suunnitelmaa, mutta Australiassa oltiin paria viikkoa ennen kuin täytin 31 vuotta eli vuonna 2019. Australiassa työskentelin Merietanafarmilla Kenguru Islandilla. Piti taas hypätä tuntemattomaan, mutta se kannatti. Valmennus-työt tulivat läppärillä mukana, kun reppureissua kesti parissa osassa yhteensä vuoden verran. Matkani jatkui Taru Sormusten Herrasta kuvauspaikoille Uuteen-Seelantiin ja sain Frodon jalan jäljissä vaeltaa uskomattoman kauniissa maisemissa. Seikkailua ei tältäkään matkalta puuttunut, kun kahlasin läpi parit luonnonkatastrofit ja lopulta tuli äkillinen corona evakuointi kesken matkan, maailman toiselta puolelta Suomeen.

Valmistuminen Stressinhallinta valmentajaksi corona vuonna

Vuonna 2020 Corona vuosi laittoi oman henkilökohtaisen elämäni täysin ympäri ja sain kokea monia ääritilanteita, traumaattisia kokemuksia sekä menetyksiä sen lisäksi että, corona laittoi koko maailman uuteen normaaliin. Hieman kun voimani olivat palautuneet, hyppäsin mukaan Harri Gustafsbergin Stressinhallintavalmentaja -koulutukseen. Valmennuksesta saatavat opit mielenhallinasta olivat tieteellisesti tutkittuja ja poliisin erikoisyksikkö Karhun käytössä. Oltiin asian ytimessä. Ihmisen resilienssi kyky eli mielen joustavuus ja hallinta ääritilanteissa oli se minun juttuni. Syksyllä 2020 valmistuin Stressinhallinta valmentajaksi eli Mind Coachiksi.

En valinnut sitä suorinta ja helpointa tietä, mutta kaikki on ollut sen arvoista

Olen onnellinen ja kiitollinen että olen uskaltanut kuunnella omia unelmia ja haaveita. Olen toteuttanut unelmiani, vaikka ne ovat olleet pitkäjänteisen, vuosien työn takana. Olen joutunut tasapainoilemaan monen eri elämän osa-alueen kanssa. Olen joutunut luopumaan ja oppimaan paljon. Tällä matkalla olen kuitenkin kohdannut myös onnistumisen riemua ja itseni sekä pelkojen voittamisen. Olen kohdannut upeita ihmisiä ja elänyt mielettömiä hetkiä. Olen saanut kohdata koko elämän kirjon. Olen kiitollinen, että olen uskaltanut elää itseni näköistä elämää. En valinnut sitä suorinta ja helpointa tietä, mutta kaikki on ollut sen arvoista. Iso kiitos tukijoukoille, joita on matkanvarrella ollut paljon ja joita ilman en olisi tässä.

Valmennusta, Psykologiaa ja maailman ihmeitä – näistä on Leenan lähitulevaisuus tehty

Nyt näköpiirissä siintää elämä asiakkaiden valmennuksen, ystävien ja omien treenien parissa. Syvennän osaamistani ihmisen mielen parissa ja siten opiskelen Psykologiaa Jyväskylän avoimessa yliopistossa. Ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi valmistuin syksyllä 2023. Vierivä kivi ei sammaloidu, joten työnohjaajan opinnot ovat jo käynnissä. Valmistun työnohjaajaksi alkuvuodesta 2025. Tulevaisuudessa toivon elämääni lisää ihania ihmisiä, mielettömiä kohtaamisia ja unohtumattomia hetkiä.

Tommy Tabermannin sanoin: ”Ihmeitä ei pidä odotella, ihmeitä pitää tehdä.”

-Leena-

"Muista että ne Kaikki suurimmat kauhut On sun toiveittes peilikuvat käännä ne Ja kädestäs löydät niihin avaimet"
Apulanta