Valmentajasi Leena Nieminen

Valmentajasi Leena Nieminen

  • Lisensoitu EHFA/SAFE Personal trainer
  • Lisensoitu FUSTRA Personal trainer (Fustra 1. ja 2. taso sekä Pienryhmät)
  • LCA Life Coach® -koulutus
  • First Beat hyvinvointimittausanalysoinnin -koulutus
  • Yli 8 000 yksilöohjaustunnin kokemus, vuodesta 2012
  • Yli 15 vuoden työhistoria kuntokeskuskuksessa

Kuva: Joonas Kääriäinen | Joonaskphotography

Erityisosaamisalueet

Hyvinvointivalmennus

Tavoitteet, muutosprosessit ja henkiset voimavarat Uni, kuormitus ja kokonaisvaltainen jaksaminen arjessa

Kuntosaliharjoittelu

Aloittelijat, pelkotiloja liikkumisen parissa kokeneet, Kiinteytyminen

Ravintovalmennus

Kiinteytys, painonpudotus ja painon ylläpito

Kehon hallinta ja liikkuvuuden lisääminen

Niska-hartiakipujen helpotus, ryhti ja oikea asento

Asiakkaiden palaute:

Millainen valmentaja Leena on?
”Asiallinen, tarkka, ammattitaitoinen, mukava, sopivan tiukka
Nainen
55 v.
”Leena on ihanan kannustava ja motivoi juuri oikealla tavalla! Hän vaatii myös paljon, eikä päästä liian helpolla, (mutta ei niitä tuloksia tulekaan jos ei koskaan mennä epämukavuusalueelle.. ), ja antaa tunnustusta silloin kun se on paikallaan (ja ansaittua). Hän osaa mielestäni hyvin lukea asiakasta ja huomaa mitä asiakas tarvitsee ja reagoi tilanteisiin herkästi.. Voisin kehua Leenaa vaikka kuinka paljon, mutta kiteytän sen yhteen lauseeseen: Minulle Leena on ihan paras valmentaja! (niitä harvoja, jotka saa mut ruotuun ja oikeesti yrittämään parhaani :D)”
Nainen
26 v.
”Vaatii paljon, mutta on rento ja mukava”
Nainen
33 v.
”Leena on hyvä valmentaja, rauhallinen ja asettaa haasteita sopivasti”
Nainen
64 v.
”Innostava ja aina hyvällä tuulella. Sopivan vaativa 🙂 "
Nainen
33 v.

Leena Nieminen, Personal trainer ja Life Coach - valmentaja

Olen Jyväskylästä kotoisin oleva Personal Trainer ja Life Coach-valmentaja. Harrastuksiini kuuluu kuntosaliharjoittelu, juoksu ja Nero-koiran kanssa lenkkeily. Rentoudun matkustelulla, mökkeilyllä ja kotoilulla.

Kulmakivet valmennuksen taustalla

Harjoittelun kulmakivinä pidän turvallisuutta ja tehokkutta. Sitä että löydetään jokaiselle mukava tapa liikkua ja koostaa ruokavalio. Löydetään itsestä potentiaali, toiveet ja haaveet – tehdään elämästä omannäköistä. Tarvittaessa päivitetään elämänsuuntaviivoja. Uskalletaan kuunnella itseämme ja löydetään rohkeutta lähteä kohti unelmia vaikka pelottaisi. Opetellaan nauttimaan elämän pienistä jutuista ja tehdään sitä mikä tekee meidät onnelliseksi.

Pyrin elämään niin kuin valmennan, vaikka elämä välillä haastaakin. Kaikki elämänkokemukset pyrin kuitenkin ammentamaan opiksi tulevaisuuteen.

Nolla-kunnosta Fitness lavalle

Taustani liikkumisen parissa ei ole ihan se perinteinen liikunnan alan ammattilaisen tausta: Koulun liikunta tunnit olivat ehkä se vähiten oma juttu ja ylipainoa seurasi mukana pitkään. Omat lajini: juoksun ja saliharjoittelun löysin elämäni varrella, reilu 15 vuotta sitten. Henkilökohtainen tavoitteeni kisata Fitness kisoissa oli oman elämäni vuoren valloitus. Team SportLifen riveissä, Halosen Matin valmennuksessa kisalavalle noustiin Body Fitneksessä vuonna 2018. Lavalle nouseminen oli oman elämäni yksi isoimpia saavutuksia tähän asti.

Salaisesta haaveesta totta

Ja minustahan piti tulla eläinlääkäri. Lääkiksen ovet eivät kuitenkaan auennet ja uusi salainen ammattihaaveeni sai tuulta alleen ensimmäisen valmentajani sanojen saattelemana vuonna 2011: Erityiskiitos Ensimmäinen valmentajani Timo Haikarainen, Th-valmennus kannustavista sanoistasi ja uskostasi minuun:
”Oletko Leena ikinä miettinyt että sinusta voisi tulla hyvä Personal Trainer?”.
Näin matkani Personal traineriksi ja Life Coach -valmentajaksi alkoi.

Apua asiakkaiden ryhtiin ja liikkuvuuteen lisäkoulutuksella

Vuonna 2013 aloin hallinnoimaan PT toimintaa kuntokeskuksessa, tein tuotekehittelyä ja toimin esimiehenä asiakkaiden ohjausten lomassa. Vuonna 2013 kouluttauduin Fustra Personal Traineriksi. Fustra toi ihan oman ulottuvuuden kropan asennon ja liikkeiden tarkkuuden huomiointiin. Syvien lihasten ja kehonhuollon tärkeys nousi omassa ohjauksessa seuraavalle tasolle. Fustrassa jatkokouluttauduin toiselle tasolle sekä ryhmien ohjaukseen.

Kun Personal trainer itse joutuikin Life Coach:attavaksi

Olin alusta lähtien pitänyt tärkeänä kiinnittää huomiota asiakkaan mielen valmennukseen, koska sillä saatiin parhaimpia tuloksia liikkumisen ja ruokavalion suhteen. Halusin lisäkouluttautua jotta pystyisin auttamaan asiakkaita paremmin. Hyppäsin mukaan LCA LifeCoach -koulutukseen. Menin hakemaan koulutuksesta työkaluja asiakkaille, mutta työkalujen kokeilun saattelemana jouduin oman elämäni uudelleen myllerryksen pyörteisiin. Lopputuloksena irtisanouduin Kuntokeskuksesta ja hyppäsin tuntemattomaan: lähdin Personal trainerina yrittäjäksi vuonna 2015. Halusin keskittyä omien asiakkaiden valmennuksiin ja toimia yhteistyössä eri yhteistyökumppaneiden kanssa.

Unelmatyö yrittäjänä

Viimeiset neljä vuotta olen toiminut täysipäiväisenä Yrittäjänä: Personal trainerina, Fustra trainerina ja Life Coachina. Haasteita ja hienoja hetkiä on ollut paljon. Olen saanut kunnian olla monen asiakkaan tavoitteissa ja matkalla mukana. Mikään ei ole palkitsevampaa kuin asiakkaan tyytyväisyys hänen päästessään tavoitteeseensa. Kiitos kaikille asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja ystäville luottamuksesta sekä unelmatyöni mahdollistamisesta. 

Henkistä hyvinvointia ”Mää”-matkoilla

Omaa henkistä hyvinvointia olen hoitanut mm. yksin reppureissaamalla ”Mää-matkoilla” sekä vapaaehtoistöissä maailmalla. Elephant Nature parkissa Thaimaassa kävin pesemässä norsuja ja Etelä-Afrikassa hoitamassa leijonia. Meksikossa olin ruokamatkalla ja söin parasta ruokaa ikinä, Skotlannissa nautin luonnosta ja vaelsin West Highland wayn 120km. Kambodzassa ihmettelin Angkor Watin muinaista kivikaupunkia ja treenasin Fitness Resortissa autotallisalilla. Yksin matkaaminen antaa loistavan mahdollisuuden kysyä itseltä: ”Mitä minulle kuuluu ja mihin haluan olla menossa?”. 

Matkalla maailman ääriin

Viisi vuotta sitten Afrikassa oivalsin että en voi uskottavasti sanoa valmentavani ihmisiä kohti heidän unelmia ja tavoitteita jos en ole itse toteuttanut suurinta unelmaani: Pitkää reppureissua ja työskentelyä ulkomailla Working Holiday -viisumilla. Tein säästösuunnitelman kohti Australiaa vuonna 2015. Unelman takaraja oli viisumin yläikäraja eli 30 vuotta. Yrittäjäksi lähteminen lykkäsi Australian suunnitelmaa, mutta Australiassa oltiin paria viikkoa ennen kuin täytin 31 vuotta eli vuonna 2019. Australiassa työskentelin Merietanafarmilla Kenguru Islandilla. Piti taas hypätä tuntemattomaan, mutta se kannatti.

En valinnut sitä suorinta ja helpointa tietä, mutta kaikki on ollut sen arvoista

Olen onnellinen ja kiitollinen että olen uskaltanut kuunnella omia unelmia ja haaveita. Olen toteuttanut unelmiani vaikka ne ovat olleet pitkäjänteisen, vuosien työn takana. Olen joutunut tasapainoilemaan monen eri elämän osa-alueen kanssa. Olen joutunut luopumaan ja oppimaan paljon. Tällä matkalla olen kuitenkin kohdannut myös onnistumisen riemua ja itseni sekä pelkojen voittamisen. Olen kohdannut upeita ihmisiä ja elänyt mielettömiä hetkiä. Olen saanut kohdata koko elämän kirjon. Olen kiitollinen, että olen uskaltanut elää itseni näköistä elämää. En valinnut sitä suorinta ja helpointa tietä, mutta kaikki on ollut sen arvoista. Iso kiitos tukijoukoille, joita on matkanvarrella ollut paljon ja joita ilman en olisi tässä.

Valmennusta, Psykologiaa, Kenguruita ja Fitness lavaa – näistä on Leenan tulevaisuus tehty

Nyt näköpiirissä siintää pitkä WorkingHoliday reppureissu ulkomailla: Australiassa (osa2.) ja Uudessa-Seelannissa – valmennus-työt tulevat mukana läppärissä ja Psykologian opintoja luen avoimessa yliopistossa etänä. Toivon mukaan eräänä päivänä valloitetaan vielä uudestaan se BodyFitness lava!  Toivon myös elämääni lisää ihania ihmisiä, mielettömiä kohtaamisia ja unohtumattomia hetkiä.

-Leena-

"Muista että ne Kaikki suurimmat kauhut On sun toiveittes peilikuvat käännä ne Ja kädestäs löydät niihin avaimet"
Apulanta