Life Coachin vinkit jaksamiseen Coronan ja Kaamoksen keskellä

Mitä sinulle kuuluu? Miten olet voinut?

Tiedän, corona alkaa ottaa aivoon ja lompakkoon.

Vuosi on ollut varmasti monelle haastavin ikinä ja ilon aiheita on välillä saanut ihan kaapia kasaan. Rajoitukset painavat päälle normaalisti iloa ja jaksamista tuottaviin asioihin. Lisäksi on epävarmuus ja huoli tulevasta. Haasteiden keskellä oma suhtautuminen asioihin nousee tärkeämmäksi kuin koskaan. Tunteita on tärkeä tuntea läpi – istua siellä kuralätäkössä ja parkua että ”ei tule mitään”. Yhtä tärkeää on kuitenkin myös se, että nouset ylös. Lähteä miettimään ratkaisukeskeisesti mitä me voimme tehdä asioille? Joskus asiat ovat sellaisia, mille sinä et voi mitään. Joskus voit vaikuttaa, mutta et päättää. Isossa osassa asioista langat ovat kuitenkin käsissäsi. Keskity niihin asioihin mihin voit vaikuttaa. Arjen ilot ovat nyt pieniä ja niitä pitää vaalia. Olen varma, että kun olemme tästä kaikesta selvinneet – ja mehän selviämme- niin osaamme arvostaa ihan eri tavalla arjen asioita, läheisiä ja läsnäoloa tässä hetkessä. Kannustan kuitenkin miettimään mistä saat iloa juuri nyt ja jaa iloa ympärille.

Laita hyvä kiertoon: auttamalla muita, autat itseäsi!

Yksi asia mikä tutkitusti tuottaa meille iloa on muiden auttaminen ja muiden eteen asioiden tekeminen. Positiivinen vuorovaikutus toisten kanssa nostaa rakkaushormoniksikin kutsutun oksitosiinihormonin määrää kehossa. Hyvän tekeminen saa ihmisen tuntemaan itsensä merkitykselliseksi. Se puolestaan lisää hyvinvointia. Antaminen ja saaminen tuottaa siis molemmat iloa. Meillä on synnynnäinen tarve kuulua joukkoon, ja avuliaisuus muita kohtaan parantaa sosiaalista yhteenkuuluvuutta. Toisen ihmisen auttaminen ei aina vaadi suuria ponnistuksia. Toisten auttamista on pienetkin asiat: huomioi, tervehdi, avaa ovi toiselle, kysy mitä kuuluu ja kuuntele. Juttele kaupan kassalle ja naapurin mummolle. Me kaikki tarvitsemme nyt hetken ystävällisyyttä ja hymyä. Jos koskaan, nyt on aika laittaa hyvää kiertoon, iloa eteenpäin ja yhdessä tehdä asioiden eteen – vaikka etänä.

Minua ilostutti tänä syksynä erityisesti ystävän yllätysmuistaminen postin kautta hauskalla kortilla ja kauniilla rannekorulla. Päätin sillä istumalla, että hyvä lähtee kiertoon 😊 Jollekulle tulee siis muistaminen minulta postin kautta ensi kuussa 😉

Mieti mitä voimaannuttavia juttuja sinä teet?

Iloa pienistä ja mitä tässä ajassa voi tehdä:

 • Liikkua ulkona tai turvaväleillä liikuntapaikassa
 • Soittaa tai laittaa viestiä ystävälle
 • Leikkiä ja piirtää yhdessä lasten kanssa
 • Askarrella joulukortteja ja koristeita
 • Ostaa toisen puoliskon kanssa aikuisten joulukalenteri
 • Rapsutella ja huomioida ihanaa lemmikkiä
 • Lukea kirjoja – käy kirjastossa, tsekkaa oma kirjahylly tai hemmottele itseäsi uudella opuksella
 • Testata uusia kokkaus- ja leivontareseptejä
 • Tehdä valokuva-albumi vanhanaikaisesti tai teettää kuvakirja
 • Opiskella – mitä olet aina halunnut opiskella, mutta et ole ehtinyt?
 • Suunnitella juhlia ja matkoja poikkeusajan jälkeiseen aikaan. Mihin olet aina halunnut mennä tai millä teemalla järjestää juhlat?
 • Poltella kynttilöitä ja hautautua sohvan pohjalle viltin alle ihan luvan kanssa – nyt myös saa olla antisosiaalinen!

“I cannot do all the good that the world needs. But the world needs all the good that I can do."

― Jana Stanfield –

Lähteet: Yle uutiset, Terveys ja Hyvinvointi 2.12.2016  

Personal training_dreamcoaching

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.