Uusi vuosikymmen 2020 edessä! Mitä sinä otat mukaan tulevaan elämääsi?

Uusi vuosi on loistava ajankohta pysähtyä miettimään omaa elämää: kulunutta vuotta, tätä hetkeä ja tulevaa. Uuden vuoden alkaessa on ehkä helpompi mieltää, että voi aloittaa alusta tai ainakin puhtaammalta pöydältä. 

Mihin sinä haluat olla menossa? Mitä haluat nähdä tulevana vuonna omassa elämässäsi?

Arkeamme siivittää usein kiire ja juurikin tästä syystä, uuden vuoden ajankohta on oiva kohta pysähtyä, kun suurella osalla meistä on loma. Kiire ja täydet päivät tekevät sen, että havahdut jouluna ja juhannuksena: ”Mihin se aika taas meni?”. Vuodet kuluvat nopeasti ja siksi on tärkeää ymmärtää, että meillä ei ole aikaa loputtomasti. Elämä saattaa päättyä parin päivän päästä tai ennen kuin huomaammekaan olemme kiikkustuolissa miettimässä mennyttä elämää. Mihin ne vuodet meni? Eli nyt, istu alas ja pysähdy miettimään omaa elämää. Mieti mitä elämältä haluat?

Vieläkin merkityksellisemmän uudesta vuodesta tekee se, että meillä vaihtuu vuosikymmen. Monelle tämä aiheuttaa stressiä: ”Kymmenen vuotta meni, enkä oikein saanut mitään aikaan. Aika vaan vilahti”. Tämähän toki ei ole totta, todennäköisesti olet saanut paljonkin aikaan. Aivomme vain käyttäytyvät niin, että kun olemme saavuttaneet jotain, emme jää saavutuksia juhlimaan, kuin hetkeksi. Sittenpä silmissä jo kiiltää seuraava asia mitä pitäisi saada. Näin myös kymmenen vuoden saavutukset häviävät muistista. 

Tietoisesti pysähdy miettimään elämääsi nyt. Mitä nykyisestä elämästäsi haluat ottaa mukaasi?

Mikäli tuntuu että elämä vaan vilahti silmien edessä ja et ole tyytyväinen siihen, miten käytit aikasi, muista että sinulla on valta päättää miltä elämäsi näyttää jatkossa. Menneiden murehtimiseen on turha käyttää aikaa ja energiaa, sillä mennyttä ei voi muuttaa. Menneitä kannattaa kuitenkin sen verran kääntyä muistelemaan, että omista tekemisistä tai tekemättä jättämisistä voi ottaa oppia.

Set Goals.
If you have nowhere to go you will stay right where you are.

Tehtävä:

Aivomme prosessoivat paremmin asioita, joita kirjoitamme vanhanaikaisesti: käsin. Siispä varaa kalenterista ”omaa aikaa”, ota kynää ja paperia sekä anna mennä:

Listaa ylös viimeisen vuosikymmenen 2010-2019 tapahtumia aikajanalle tukisanoin tai lyhyin lausein:

  • Mitä teit? (esim. työt, harrastukset)
  • Missä kävit? (esim. ulkomaat, kotimaan matkailu, konsertit)
  • Mitä opit? (esim. opinnot, kurssit, opit elämästä)
  • Oliko isoja elämää mullistavia tapahtumia? (esim. perheenlisäys, ero, uusi parisuhde)
  • Missä asuit? (kotipaikkakunnat, asunnot)

Listatessasi elämäntapahtumia, oivallat että kymmeneen vuoteen on mahtunut paljon. Ole tyytyväinen itseesi, mitä olet saanut aikaan ja mitä olet oppinut.

Seuraavaksi on aika kääntää katse vuoteen 2020 ja seuraavaan vuosikymmeneen:

  • Mitä haluat tämänhetkisestä elämästä seuraavalle vuosikymmenelle mukaan? Mikä toimii eli mistä pidät tai mikä tekee sinut onnelliseksi?
  • Mitä haluat jättää edelliselle vuosikymmenelle? Onko sinusta jo pidemmän aikaa tuntunut, että jokin asia ei elämässäsi toimi ja olisi aika jättää kyseinen asia pois tai vähentää sitä?

Voit tutkia kaikkia elämän osa-alueita tai kirjata heti mieleen tulevia yksittäisiä asioita.

Kun teet elämäsi suuntaviivoja, muista että asiat eivät yleensä muutu silmänräpäyksessä. Elämästäsi deletoitavien asioiden tai tavoiteltavien asioiden eteen pitää alkaa tehdä töitä. Tehdä tietoista raivausta, maritusta ja työtä, joka saattaa kestää päivästä vuoteen. Kun olet miettinyt ylöskirjaamalla mitä haluat elämässäsi pitää ja mitä raivata, alat tietoisen tekemisen lisäksi myös tiedostamatta tekemään valintoja haluamasi tulevaisuuden eteen. Eli tee elämällesi suuntaviivat, ei niinkään uuden vuoden lupauksia. Anna itsellesi aikaa ja muista että kaikki on mahdollista 😊

Mikäli tunnet olevasi jumissa tulevaisuutesi kanssa ja tarvitset kanssakulkijaa tai sparraajaa – laita minulle viestiä ja katsotaan miten ja voinko olla avuksi. 

Ensimmäinen askel on ottaa yhteyttä: 

Leena@dreamcoaching.fi tai laita watsappiin viestiä 040 847 4770. 

Lähdetään matkalle ensi vuoteen yhdessä!

Happy new year 2020
– Do more of what makes you happy!

DreamCoaching_personal training-life coaching

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.