Sinkkuelämän iloja:
Sinkkuuden kautta parempaa itsetuntemusta ja vahvemmaksi ihmiseksi

Happy Single´s Day!

Sinkkuuden ajatellaan usein olevan välivaihe ihmisen elämässä ja päätavoite avioliitto ja punainen tupa parilla lapsella sekä kultaisellanoutajalla. Onneksi ajat ovat muuttuneet ja ymmärrys siitä on kasvanut, että voi olla erilaisia tapoja ja ajanjaksoja elää. Tottakai hyvä ja tasapainoinen parisuhde on mielettömän ihana ja voimaannuttava asia. Ja toki meillä on halu ja tarve sosiaaliseen kanssakäymiseen lajitovereiden kanssa, sillä ihminen on sosiaalinen eläin. Parisuhteessa ei kuitenkaan tulisi olla vain parisuhteen takia, vaan sen takia että haluat olla toisen ihmisen kanssa ja jakaa tämän kanssa elämäsi. On myös ihan ok päättää keskittyä ja panostaa muihin asioihin kuin parisuhteeseen sen aikaa kun hyvältä tuntuu tai vaikka koko loppuelämäsi.

Yli satavuotiaiden elämänohje: elä mene naimisiin

Olen seurannut eri haastatteluita vuosien varrella maailman vanhimmista ihmisistä (nämä ovat yleensä olleet naisia) ja yksi ohjeistus on noussut varsin monella mummelilla esille: Pysy sinkkuna – stressiä on huomattavasti vähemmän ja elät pidempään. Vaikka toimiva parisuhde on ihana asia, fakta on se, että parisuhteessa stressaat toisenkin asiat, koska välität. Mutta kannatan mieluummin laatua kuin määrää, joten jos siippasi on kaiken stressin arvoinen, niin kannustan kuitenkin pitämään kiinni 😉 Mutta sinkkuna ollessa: nautitaan siitä että stressiä on puolet vähemmän 😀

Sinkkuilun kautta vahvemmaksi ihmiseksi ja parempaa itsetuntemusta

Sinkkuilu-aika on tutustumista omaan itseensä ja henkisen kasvun aikaa. Sinkkuna ollessa sitä yleensä on enemmän aikaa ja tulee siten pohdittua mitä elämältä haluaa, omia arvoja, tulee käsiteltyä vanhoja suhteita ja tavattua uusia ihmisiä. Itsekseen ollessa tulee kohdattua myös ikäviä tuntemuksia kuten yksinäisyyden tunteita. Kasvu kuitenkin tapahtuu haasteiden ja kivun kautta. Eli vaikka juuri siinä hetkessä ei olekaan kaikista miellyttävintä kulkea haastavalla polulla ja kohdata ikäviä tunteita – haastavat tunteet kohdatessamme ja käsiteltyämme kasvamme ihmisenä vahvemmaksi.

Edellisten suhteiden käsittely ja läpikäynti tapahtuvat optimaalisimmin ollessamme yksin

Edellisten suhteiden käsittely ja deletointi tapahtuvat optimaalisimmin ollessamme yksin. Käsitellessämme edellisen suhteen asiat pois mielestämme, emme kanna vanhan suhteen asioita ja ongelmia uuteen suhteeseen. Tällä tavalla uudella suhteella on paremmat mahdollisuudet olla tasapinossa ja toimia. Vanhan suhteen asioiden käsittelyaika riippuu siitä, kuinka vaikea ero on ollut ja kuinka suuria tunteita eroon on liittynyt sekä miten pitkään aikaisemmin eroon on pystynyt alkaa varautumaan.

Nautitaan sinkkuudesta ja tästä hetkestä

Olen nähnyt ja kuullut monia ihania tarinoita siitä, miten jotkut ovat olleet tavatessaan ihan kuin toisilleen luodut. Heidän kaikkien suusta olen kuullut yhden yhdistävän lausahduksen: ”Hän tuli siinä kohti vastaan kun vähiten osasin odottaa, kun olin todella valmis ja ehtinyt käsitellä omat käsittelemättömät asiani”.

Sinkkuilu – oli se sitten itse päätetty tapa elää tai tilanne olosuhteiden pakosta: parisuhteen jälkeinen tila tai se ”oikea” ei ole tullut vastaan. Nautitaan tästä hetkestä ja tämän tilanteen sekä olosuhteiden luomista mahdollisuuksista.

 

Mahtavia asioita sinkkuudessa

  • Ehdit miettiä mitä elämässä haluat ja panostaa mahdollisiin omiin käsiteltäviin asioihin
  • Enemmän aikaa viettää kavereiden, perheen sekä uusien tuttavuuksien kanssa
  • Aikaa harrastaa ja paneutua omiin harrastuksiin
  • Voi tehdä joustavasti reissuja kotimaassa tai ulkomailla miten omaan aikatauluun parhaiten sopii
  • Voi tehdä suuria elämänmuutoksia kuten vaihtaa kaupunkia/maata/työpaikkaa/asuntoa vaivattomammin ja nopeammin
  • Saat omia kaukosäätimen ja katsoa vain toiminta leffoja / siirappista romantiikkaa 😉

Tehtäviä sinkuille:

Mieti mikä nyt on mahdollista, mitä et voi tehdä ollessasi parisuhteessa?

Mihin voit nyt sijoitaa aikasi mitä muutoin käyttäisit parisuhteeseen?

Mitä positiivisia puolia sinkkuudesta löydät?

"I dont´t know who needs to hear this but stay single until
you are appreciated"

-Unknown-

Personal training_dreamcoaching