Lepoa hyvällä omallatunnolla
ja ihanan rauhallista joulujoutilaisuutta !

Tehokkuus on se nykypäivän juttu. Tehokkuutta vaatii joko oma pomo tai me itse. Tehokkuuden imun vietäväksi vie opinnot tai unelmaduuni. Kalenteri täynnä TODO-listaa tai vino pino kivoja asioita. Suorituskeskeinen yhteiskuntamme vaatii meitä pinnistämään vielä hieman enemmän tai sitten se on vain se meidän oma korvien välissä oleva suomalainen sisukkuus. Oli miten oli, jaksaminen on kortilla.

Höllääminen ja tauot arkeen ovat erittäin tärkeitä, mutta niin on myös säännöllisten lomien pitäminen. Ja miksikö hyvä työflow pitäisi katkaista, kun ei olisi kuin pari hommaa tehtävänä? Vaikka siksi että työt eivät koskaan lopu (vai kuinka monta kertaa sen parin työhomman jälkeen ne oikeasti loppuivat?), mutta oma jaksaminen saattaa hyvinkin loppua jossain kohti kuin seinään.

Mikäli et lomaa kaipaa tai ”voisi” pitää – hyvä supernainen tai -mies, tiedät itsekin että hieman huilaamalla voit olla paljon tehokkaampi taas töissä, perheen tai opintojen parissa.

Ota aikaa milloin et tee mitään järkevää

Aivomme tarvitsevat lepoa, joutilaisuutta, vain olemista. Aikaa, milloin et tee mitään järkevää. Eli kun mietit että olisi yksi koneellinen pyykkiä, vaatekaappi maritettavana tai pari opintojuttua tehtävänä, niin voit todeta itsellesi että: ”joutilaisuus parantaa terveyttä ja siksi minun ei tarvitse tänään tehdä yhtään mitään hyödyllistä tai järkevää”.

Lomapäivien jälkeen ongelmanratkaisukyky toimii nopeammin, treeni kulkee paremmin ja luovuus kukkii. Eli nyt hyvällä omalla tunnolla nauttimaan jouluoleilusta, läheisten ihmisten seurasta, hyvästä ruuasta, netflix-sarjoista ja joulupukin tuomista kirjoista.

Mielettömän ihanaa ja rentouttavaa Joulun aikaa!

Mieti:

Milloin on sinun seuraava loma tai mihin sen voisit varata?

Miten sinä palaudut parhaiten?

Mitä on parasta oleilua lomalla?

Näin että jopa Joulupukki oli lomailemassa ja ottamassa rennosti Australiassa, Noosassa ennen joulua 😉

"Let the spirit of Christmas wrap you
on Christmas Eve
and ensure your well being
through the days to come."

Personal training_dreamcoaching

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.