Matkapäiväkirja 6.

Mää-matkalla:
Working Holiday viisumilla Australiassa

Brisbane, Australia

Working Holiday -viisumilla töitä ja lomailua Australiassa

Working Holiday -viisumi oli pitkäaikainen haaveni, lukiosta lähtien. Working Holiday -Viisumi on 18-30 vuotiaille nuorille tarkoitettu viisumi, jolla voi matkustaa ja tehdä töitä (rajatuin työoikeuksin) vuoden ajan. Viisumi myönnetään vain kerran elämässä. Mikäli ensimmäisenä vuonna tekee farmitöitä (kuten poimii omenoita) kolmen kuukauden ajan (88 päivää) voi hakea toiseksi vuodeksi viisumia. Tämän vuoden heinäkuussa 2019 tullut uudistus mahdollistaa Suomalaisille myös kolmannen vuoden WH viisumin, mikäli toisena vuonna farmitöitä tekee kuuden kuukauden ajan.

Toisen vuoden viisumia ajatellen minulla paukkuu jo ikärajat, mutta ensimmäisen vuoden Working Holiday viisumia oli vielä jäljellä, jonka vuoksi ajattelin tulla pyörähtämään vielä Ausseissa hakemassa työkokemusta ja kartuttamassa kielitaitoa. Jatkossa muut kuin kolmen kuukauden lomailuviisumit ovat Australiaan todella kalliita ja vaikeita saada.

Eli Working Holiday viisumia vielä kolme kuukautta jäljellä: Lokakuu – Joulukuu 2019. Viisumini umpeutuu 6.1.2020, joten loppiaisena lähden lentämään kohti Taru Sormusten Herrasta maisemia eli Uuteen-Seelantiin.

Australian matkan agendana ihmiskoetta ja uusia kokemuksia

Suunnitelma Australian matkalle: Catsitterinä hieman alle kaksi viikkoa. Sitten töitä pari kuukautta Australiassa. Todellinen ihmiskoe ihmiselle, joka tykkää suunnitella viimeistä piirtoa myöten kaiken seuraava kuusi kuukautta eteenpäin. Vaan kun farmihommia ei voi hakea etukäteen, vaan vasta seuraavalle parille viikolle.

Äitini kysyi mielestäni hyvän kysymyksen viime kesänä, kun palasin viime reissulta: “Mikä saa sinut menemään tuollaisiin paikkoihin?”

Tein 84 päivää eli pari päivää vajaa kolme kuukautta farmitöitä Abalonie eli merietana farmilla Kenguru Saarella, Etelä-Australiassa. Töitä tehtiin ulkona ja työhön kuului mm. altaiden siivous ja harjaus, etanoiden ruokkiminen, kuolleiden etanoiden keräys sekä etanoiden pakastus. Merietanat olivat Premium luokan herkkua, jota tuotettiin ruuaksi. Työ oli raskasta ja kahdeksan tuntia päivästä olin haisevan, kuolleiden etanoiden liman peitossa. 

Mielestäni erilaiset kokemukset antavat perspektiiviä elämään. Sitä oppii enemmän arvostamaan asioita mitä Suomessa on: siistiä sisätyötä sekä sitä, että muut arvostavat työtäsi. Ja itselle henkilökohtaisesti elämä erilaisilla kokemuksilla tuntuu enemmän eletyltä. Oppii muista kulttuureista. Sitä oppii itsestä. Osaa hahmottaa paremmin tietämään mikä on itselle sopiva tapa elää sekä tehdä työtä.

Työ Catsitterinä ja talovahtina Brisbainessa

Pari päivää matkan alusta meni sukulaisten kanssa turistessa. Sitten alkoi homma talovahtina & Catsitterinä ja jäin Nimi-kissan kanssa kaksin isoon taloon. Otin ohjenuoraksi reilulle viikolle viisaan kaverini neuvot: ”Mitä jos Leena kerrankin et tekisi yhtään mitään? Ei sitä jaksa reissata jos ei ensin huilaa”. Hyvän ystävän sanoihin oli hyvä nojata.

Reilu 10 päivää meni siis kotoillen: Laittelin ruokaa ajan kanssa ja tein lettuja Iskelmäradiota kuunnellen. Kastelin pihan kasveja ja putsasin haavilla uima-allasta sekä metsästin sanomalehtiä pitkin nurmikkoja. Kirjoittelin blogirunkoja ja tein Online-ohjauksia asiakkaille sekä hoidin muutamia rästityöhommia läppärillä. Katsoin Netflixistä Bill Gates dokumentteja ja pari siirappista elokuvaa. Pyöräilin keskustaan yhden tilatun kirjastokeikan ja pari pakollista kauppareissua jääkaapin täyttöä varten. Watsapp kävi kuumana kavereiden viesteistä ja soitoista. Iltaisin Nimi-kissan kanssa katsottiin Australian uutiset ja kuunneltiin kun uros Koala röhki puussa sademetsä äänten säestämänä.

Mielestäni paras tapa lomailla on löytää sopiva balanssi aivoja kuormittavalle tekemiselle ja oleilulle. Yksi parhaista chillailu viikoista <3 Australia kuittaa ja lähettää aurinkoa pimeään Suomeen!

"Seek adventures that open your mind"

Personal training_dreamcoaching

2 Comments

Kirsi · 15.11.2019 at 14:39

Ehdin nyt lukea kaikki sun matkatarinat alusta saakka, ja huh – tarjosit sydämentykytyksiä ja naurua! Miten kokemusrikas reissu sulla onkin jo tähän mennessä ollut! 😊❤

    Leena · 19.11.2019 at 06:26

    Tuli viesti perille. Kiva kuulla että olette viihtyneet matkassa mukana <3 🙂 Kiina oli kyllä aika mielenkiintoinen reissu, täytyy myöntää 😀 Lisää kokemuksia luvassa, joten tervetuloa LeenaTravelssin siiville jatkossakin!

Leave a Reply

Your email address will not be published.