Matkapäiväkirja 13.

Brisbaine-Noosa-RainbowBeach-FraserIsland-AirlieBeach-Whitsundays-Brisbaine.
Kaksi viikkoa.
Go!

Yöbussi Brisbaineen kesti 18h. Matka meni yllättävän kivuttomasti. Jaloittelua ja vessataukoja tehtiin paljon. Ainut miinuspuoli oli se, että bussissa oli kylmä kuin jääkaapissa. Olin saanut käydä mylläämässä rinkastani kaikki mahdolliset vaatteet päälle näyttäen lähinnä linnunpelättimeltä. Pää löi vieläkin tyhjää varsin karmivan duunipaikan jälkeen: ”Mitäs minä nyt teen?”.

Plän B. Rantalomalle

Brisbaineen päästyäni jouduin odottaa huonetta kahdeksan tuntia, joten päätin käyttää aikani hyväksi. Lomakausi tulossa ja muutama viikko jäljellä. Kukaan ei palkkaisi minua enää tässä kohti. Työteko ei ottanut luonnistuakseen, joten piti ottaa vaihtoehto B. Päräytin itseni matkatoimistoon ja kerroin että kuukausi Ausseissa jäljellä, mitä minun pitäisi vielä nähdä? Myyjä katsoi unelma-asiakasta dollarin kuvat silmissä – Kunnes päästiin kysymykseen, mikä olisi budjetti. Budjetti meni kerralla ympäri, kun työhommat eivät onnistuneet. No mutta, kerran tässä eletään: Tyhjennetään Aussitili, ne viimeiset pennoset, että nähdään vielä ne loput ”Must see” -paikat.

Brisbaine-Noosa-RainbowBeach-FraserIsland-AirlieBeach-Whitsundays-Brisbaine. Kaksi viikkoa. Go!

Australian itärannikko on matkailijoiden ja erityisesti nuorien reppureissaajien suosiossa. Painotinkin matkatoimistoon, että minä olen jo niin mummo-iässä, että ei bilehostelleja kiitos. Minun tarvitsee nukkua yöllä. Ja dormi missä on vain Naisia kiitos – minulla ei löydy vieteriä miesten tuomille yövieraille.

Noosa – sama kohde joulupukin kanssa

Ensimmäinen stoppi oli Noosa. Eksyin ja kävelin rinkan sekä repun kanssa (35kg päällä) kaksi tuntia, +32 asteen lämmössä, suorassa auringon paahteessa. Se oli elämys. Harmikseni huomasin, että kengät oli hiertäneet jalat auki – ei siis uintia pariin päivään. Noosa oli perinteinen turistikohde: ranta, rantakatu ja jäätelöä joka kulmalla. Meri oli niin uskomattoman kauniin sininen, että ihan silmiin sattui. Ei pöllömpi kohde, kun oli joulupukkikin lomalla samassa paikassa 😉

Rainbow Beach ja maailma avartaa

Ihana iso valkoinen hiekkaranta. Muutama ravintola ja bilehostellien suma. Olin saanut bilehostellista sekahuoneen (kyllä, minulle oli buukattu bilehostelli ja sekahuone toiveista huolimatta), jonka ulko-oven lukko ei toiminut. Huoneen vaihto.

Seuraavassa huoneessa kaksi tyttöä olivat valloittaneet koko kahdeksan hengen huoneen. Stringejä roikkui joka kylpyhuoneen naulasta ja kaikki pinnat oli levitetty täyteen vaatteita. Seuraavana aamuna heräsin klo 6.00 aikaan huutoon, kun hyvin nuori tyttönen oli kiukustunut siitä, että olin ottanut sängyn hänen yläpuoleltaan, enkä jotain muuta huoneen vapaana olevaa sänkyä. Laskin kymmeneen. Pahoittelin kovasti, että ilmastointi oli niin kylmällä, että minun oli pitänyt ottaa kyseinen peti hänen yläpuoleltaan. Kyllä matkailu avartaa, niin tyttösiä kuin minua 😀

Frazer Island, maailman ainoa hiekkasaari

Maailman ainoa hiekkasaari, jossa oli makean veden järvi keskellä viidakkoa. Frazerin retkelle lähdimme linja-auto maasturilla, joka oli varsin kunnioitettavan näköinen peli. Kuormuri näytti lähinnä armeijan sotakalustolta, jolla pääsisi varmaan kallionkin läpi. Matkalla lautalle matkamme keskeytyi, kun henkilöauto ja pakettiauto oli jäänyt hiekkaan jumiin. Kuskimme hinasi molemmat autot hiekasta, mikä oli varsin vaikuttava temppu. Näin hän saikin valtavat aplodit pitkäksi muodostuneelta autojonolta takanamme.

Saarelle päästyämme matka jatkui vedenrajassa ajaen. Turvavyöt olivat tärkeät sekä itselle että repulle, koska tie oli varsinaista Bumpy Ridea. Matka rannalla muistutti lähinnä kaksi tuntia kestävää Lintsin huvipuistolaitetta. Fraser oli ehdottomasti yksi kauneimpia paikkoja Australiassa, mitä olen nähnyt. Päiväretkellä auringon laskiessa saatiin bongata mm. kotka ja kaksi rannalla jolkottelevaa Dingoa.

Puskapalo oli myös Frazerilla, suoraan lautan vieressä, jolta lähdimme takaisin mantereelle. Ilmaa oli vaikea hengittää, silmiä kirveli ja välitön seuraus oli hirvittävä päänsärky. Rainbow beachilla ilma oli täynnä savua ja taivaalta satoi tuhkaa. Todettiin Saksalaisen tytön kanssa että ”ei tämä nyt ihan normaalia ole” katsoessamme tuhkaa täynnä olevaa taivasta.

Airlie Beach ja Whitsundays

Airlie Beach oli ihana pikkurantakaupunki, josta tehtiin snorklaus-, saari sekä purjehdusretkiä kuvankauniille Whitsundays Islandille. Airlie beachin leppoisa tunnelma ja uskomattoman hyvä hostelli laittoivat minut buukkaamaan parit lisäpäivät.

Airlie Beachillä pääsin myös tutustumaan ihanaan Kengurun poikasten pelastuspaikkaan. Kengurun poikasten emot ovat kuolleet mm. autojen yliajamana. Lopulta Kenguru ”Joye”:t vapautetaan luontoon kun ne ovat kasvaneet tarpeeksi isoiksi.

Whitsunday Islandilla löytyi puuterimaista valkoista hiekkaa ja Pirates of The Caribian elokuvien kuvauspaikka. Snorkausreissu oli mieletön – matalassa rantavedessä näit kaiken maailman värisiä ja muotoisia koralleja. Monet korallit olivat niin lähellä, että välillä joutui vaan lillua eteenpäin vedenpinnalla aaltojen vietävänä, ettei koskisi koralleihin. Ihan mielettömän upea paikka!

Whitsunday retkellä veneessä istuessani kysäisin vieruskaverin kotimaata: ”I’m from Finland” tuli vastaus virheettömällä ja aksentittomalla englannilla. ”Me too!” huudahdin rallienglannilla takaisin. Sain kuulla olevani niin valkoinen, että ei olisi kauan tarvinnut arvailla kotimaata. ”Et se sinäkään sen ruskeampi ole”, sain todeta. Ja niin meitä kahta kalkkilaivan kapteenia nauratti – Suomalainen yhteinen sävel löytyi nopeasti ja samalla ystävä, josta pitää kiinni jatkossakin. Yksi hienoimpia juttuja matkatessa, kun törmää upeisiin ihmisiin niin kuin Johanna. Kiitos Johanna ihan mahtavasta seurasta ja mielettömistä keskusteluista <3

"Life was meant to great adventure and close friends"

DreamCoaching_personal training-life coaching

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.