Ratkaisukeskeinen lyhytterapia perustuu samaan teoriapohjaan ja terapeuttisiin työvälineisiin kuin ratkaisukeskeinen psykoterapia. Toisin kuitenkin kuin psykoterapia, lyhytterapia on tarkoitettu ihmisille, joilla ei ole vakavia mielenterveysongelmia. Lievempiin mielenterveyden ongelmiin (kuten lievä tai keskivaikea masennus, ahdistuneisuus tai pelkotilat) ratkaisukeskeinen lyhytterapia sopii hyvin. Se auttaa myös stressinhallinnassa sekä uupumuksen oireiden tunnistamisessa ja hoitamisessa.
Nimensä mukaisesti ratkaisukeskeinen menetelmä ei takerru ongelmien vatvomiseen, vaan pyrkii tavoitteellisesti ratkaisujen löytämiseen asiakkaan elämässä. Terapiamuoto on voimavarakeskeinen, pyrkien tunnistamaan asiakkaan henkilökohtaiset vahvuudet ja auttamaan häntä ottamaan ne käyttövoimakseen. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia tuo ongelmiin selkeyttä, tarjoaa purkukanavan ja luo toivoa pimeyden keskelle. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on matalan kynnyksen terapiaa. Sen tavoitteena on auttaa ihmistä löytämään omat voimavaransa silloin, kun voimat ovat vähissä, usko ei riitä, mieli on myllerryksessä tai oma sisäinen kompassi ei muuten vain riitä antamaan suuntaa. Se on tarkoitettu ihmisille, jotka ovat elämässään tilanteessa, johon he kokevat tarvitsevansa ulkopuolista keskusteluapua.
Terapeuttina olen aidosti läsnä, helposti lähestyttävä ja kiinnostunut. Minulla on ratkaisukeskeinen ote elämään ja etsin asioihin aina uusia puolia ja näkökulmia. Kaiken työni taustalla näkyy kattava ja vahva koulutustaustani sekä työkokemukseni hyvinvointialalla, johon voit halutessasi tutustua enemmän valmentajasi -välilehdellä. Näillä tiedoilla ja taidoilla sekä eletyllä elämällä varustettuna autan asiakkaita jäsentämään asioita rakentavasti, tunnistamaan omat voimavarat ja löytämään ratkaisuja elämän haasteissa.